28. 6. 2021 – K1 – Na kmetiji

Že v maju smo zakorakali v otrokom nadvse zanimiv svet domačih živali, ki nas je spremljal še tudi v mesecu juniju. Na različne načine smo se tako posvetili spoznavanju življenja na kmetiji in se pri tem naučili marsičesa novega.

Prisluhnili smo nekaj zgodbicam o domačih živalih, radi smo listali po različnih poučnih slikanicah in napenjali naše možgančke ob ugankah o živalih. Preizkusili smo se, kako dobro živali že poznamo, saj smo prisluhnili zvokom iz kmetije in ugibali, kaj slišimo. Ogledali smo si tudi nekaj izobraževalnih video vsebin, ki so nam vsaj malo približale življenje živali na kmetiji.

.

Raznoliko slikovno gradivo smo uporabili za izdelavo plakatov, pri čemer smo se poučili predvsem o tem, s čim se živali prehranjujejo, kje bivajo in kakšen je njihov pomen za ljudi.

.

Spoznali smo nekaj živalskih družin in preko zanimive naloge razlikovali, katere živali živijo na kmetiji in katere najdemo v gozdu.

.

Na voljo smo imeli tudi različne sestavljanke, vtikanke na to temo, igrali smo se igro Spomin ter se ustvarjalno igrali s plastičnimi domačimi živalicami. Prepevali smo pesmi, jih tudi poslušali na CD-ju in ob tem veselo rajali.

.

Našo domišljijo smo uporabili tudi za ponazoritev gibanja posameznih živali in bili nasploh zelo ustvarjalni na likovnem področju. Izpod naših rok so spretno nastale različne domače živali.

.

Možnosti, da bi obiskali kakšno kmetijo žal nismo imeli, smo pa kljub temu v bližini našli prijazne ljudi, ki so nam pokazali vsaj drobec tega, kar bi sicer lahko doživeli na pravi kmetiji.

.

Mojca Ašič, vzg.

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost