22.4. – P2 – Dan Zemlje

Posvetili smo se našemu ljubemu planetu Zemlji. Starši ste zelo prijazno sodelovali z nami in nam prinašali različne stvari na temo. Tako so se otroci srečali z globusom in planeti.

Pogovarjali smo se o tem kaj sploh je planet Zemlja in kako bi praznovali njen dan. Nekateri otroci se seveda še ne vključijo v razgovore, drugi pa so polni idej in svojih predstav.

Tole so naši odgovori:

Zemlja je krog.

Naš planet je velik, mi vsi uživamo.

Iz vesolja je videti tak (globus).

Planeti se okrog vrtijo.

Na Zemlji živi Maks, hiše, muca, kuža, žirafa, slon, hrana, drevesa, oblaki, sonce… Na Zemlji je blato pa veter.

Za Zemljo bi naredili kronico, posadili rožico, srček bomo naredili iz peska. Zunaj bi jedli malico.

Kot vidite, smo imeli veliko idej, kako praznovati dan Zemlje in ker smo zelo marljivi, smo uresničili vse ideje.

Najprej smo si ogledali video o Zemlji, da so otroci dobili boljšo predstavo. Pogovorili smo se tudi o tem, kako skrbimo za naš planet – pospravljamo smeti, ne pustimo teči vode, če je ne potrebujemo, ugašamo luči…

Otroci iz starejše skupine so za nas kupili rožo, ki smo jo posadili v našo gredico – v čast Zemlje. Izkopali smo luknjo, posadili rožo in jo zalili.

Odšli smo na sprehod in našli čudovite cvetove za kronico. Otrokom sem spletla venčke v katerih so zelo uživali. Skupaj smo ustvarili pravo krono za planet Zemljo, ki so jo otroci položili kar na globus.

Na dan Zemlje smo imeli zunaj plesno glasbo, rajali in plesali smo ter v peskovnik narisali svoje risbice in srčke. Kuharice so nas pogostile s čokoladno rezino, malico pa smo seveda pojedli zunaj.

Tema je zelo zanimiva, zato jo bomo nadaljevali takoj po počitnicah.

Zapisala: Anita Amrit Vimpolšek

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost