Življenje v mesecu januarju

Življenje v mesecu januarju

V mesecu januarju smo praznovali kar sedem rojstnih dni. Tako da smo veliko rajali, peli ob  spremljavi malih ritmičnih inštrumentov in poslušali zgodbo o slavljencu.

Naredili smo si slastne zdrave presne piškotke.  Zmešali smo skupaj dateljne, mandeljne in kokosovo moko. Iz mase smo oblikovali majhne kroglice in jih povaljali v kokosovi moko. Vendar pozor! Mase je hitro zmanjkovalo, kroglic pa ni bilo nikjer, no pravzaprav so šle naravnost v usta.

Januar nas je vsaj malce obdaril tudi s snegom. No vsaj toliko, da vemo da je bele barve, da je mrzel, moker in da se z njim lahko tudi igramo.

Gospa knjižničarka Antonija nas je spet popeljala v svet pravljic, tokrat s zgodbo…. Bila je zelo zanimiva, zbrano smo jo poslušali.

Kot vsak mesec smo se tudi v Januarju srečali z našimi prijatelji iz OŠ. Mihajla Rostoharja Tokrat so oni prišli k nam. Skupaj z njimi in skupino C6 smo se odpravili v našo telovadnico. Tam smo zapeli nekaj pesmic, zarajali ob otroški glasbi potem pa veseli ustvarjali iz stiropornih zidakov. Uhhhh, kaj vse smo naredili. Visoke hiše, cesto, stol, avto…

V tem mesecu smo spoznavali tudi lutke, jih ustvarjali in se z njimi igrali. Podružili smo se tudi s prijatelji iz C2,C3 in skupaj ob zvoku kitare in bobna prepevali pesmi.