VRTEC ZAČENJA Z OBRATOVANJEM v ponedeljek 18.5.2020

Spoštovani starši!

Tako kot je bilo napovedano, bo v ponedeljek 18.5.2020 vrtec ponovno odprl svoja vrata.

Naša prva naloga je, da zberemo število otrok, ki bodo v ponedeljek prišli v vrtec. Po navodilih NIJZ  naj bi bilo za začetek v skupini manj otrok. Tudi organizacija dela bo potekala po posebnih protokolih. Drugače bo organiziran prihod v vrtec, prostorska razporeditev otrok, poostreni bodo higienski ukrepi,…
Tudi vzgojiteljice ne bodo vse na delovnih mestih – nekatere bodo ostale doma, bodisi zaradi varstva svojega otroka, ali pa zato, ker spadajo v zdravstveno ogroženo kategorijo.

O vseh teh posebnostih vas bomo obveščali še v nadaljevanju.

Za začetek vas prosimo, da nas obvestite ali nameravate v ponedeljek 18. maja 2020 pripeljati otroka v vrtec.

To boste naredili na sledeč način: vzgojiteljica vam bo posredovala obvestilo o odprtju vrtca in vas pozvala, da se izrečete ali boste v ponedeljek pripeljali otroka v vrtec ali ne. Naknadno boste morali podpisati še posebno IZJAVO pred vstopom otroka v vrtec (priloga). Brez podpisane izjave otroka ne bomo sprejeli v varstvo.
Prijave za varstvo se bodo zbirale tedensko. Do jutri, torek do 10.00 ure, bomo zbirali prijave za varstvo od 18. do 22. maja. Naslednji teden pa bomo zbirali prijave za naprej.

Ker bomo izvajali varstvo v manjših skupinah, bo število otrok omejeno. Zato vas prosimo, da starši, ki imate možnost, otroka zadržite doma, dokler se omejitve ne bodo še bolj sprostile. To še posebej velja za starše, kjer nista oba zaposlena.
Tisti starši, ki otroka še ne boste pripeljali v vrtec, boste še naprej oproščeni plačila oskrbnine.

O dodatnih informacijah vas bomo sproti obveščali na naši spletni strani.

 

Uprava Vrtca Krško

Priloga:

Izjava staršev pred vstopom otroka v vrtec

Higienska priporočila za vrtce v času epidemije COVID-19

Sklep RSK za pediatrijo

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost