P3 in P4 – 5.3.2019 – Pustovanje v Pravljici

Končno je prišel za otroke najbolj veseli in norčavi čas – pust. Nanj smo se pripravljali že kar nekaj časa. Gospa Antonija nam je prinesla zgodbico Nerodna Avguština . Pogovarjali smo se tudi o tem kako bomo okrasili naš vrtec, kako se bomo našemili,… Izdelovali smo pustne maske iz kolaža, jih izrezovali, barvali in okrasili z bleščicami.  Otroci so se oblačili v najrazličnejše kostume. Naš vrtec je kmalu odražal veselo, razigrano, nasmejano vzdušje, ki so ga širili otroci.Z mlajšimi prijatelji smo veselo peli in plesali na pustne pesmi.

V ponedeljek , pred pustom, smo se P3 in P4 odpravili na sprehod po ulicah Krškega. Pot nas je vodila tudi mimo večgeneracijskega centra kjer so se naši mlajši prijatelji iz P1 in P2 udeležili pustne delavnice. Ko smo prišli do vrat sta prišli ven maškari. Bila sta Mat in Pat iz risanke A je to. Zaigrala sta nam svojo pesmico in se poslovila.

Na sam pustni torek pa smo se maškare skupine  P3 in P4, po zajtrku  zbrali na zgornjem hodniku in pripravili veselo predstavitev pustnih mask na roza preprogi. Po njej so se sprehodile Elze, gasilci, različne živali, junaki iz risank, policisti, pikapolone, metuljčki, transformer,…..

Po predstavitvi pa smo skupaj  nadaljevali z veselim rajanjem ob glasbi. V pustni povorki  smo se skupine P2, P3 in P4, kot vsako leto, odpravili tudi k našim bližnjim sosedom. Najprej nas je pot vodila na občino. Zapeli in zaplesali smo kar pred občinsko stavbo. Na stopnišču občinske stavbe se je zbralo veliko zaposlenih. Ustavljali so se tudi drugi mimoidoči in prisluhnili našemu veselemu petju. Maškare so glasno pele in veselo plesale. Letos  s preganjanjem zime niso imele veliko dela, saj je v deželi že prava pomlad.

Pogostili so nas s piškoti in seveda smo jim obljubili, da se vidimo tudi prihodnje leto.

Pot nas je vodila še v Valvazorjevo knjižnico, h ga. Antoniji in drugim knjižničarkam. Tudi pri njih smo  veselo zaplesali in zapeli.  Ker je bilo vreme toplo smo se sprehodili še po ulici. Pričakal nas je tudi gospod Rimc in maškare so se posladkale še z bonboni. Prijetno utrujeni smo se nato vrnili v vrtec.

Andreja