OBVESTILO O ODPRTJU VRTCA v ponedeljek 18.5.2020

Spoštovani starši!

Zbrali smo vaše prijave za naslednji teden. Za varstvo je prijavljena približno polovica vseh otrok. To je še ravno tisto število, ko ocenjujemo, da bomo lahko ustrezno zadostili varnostnim in higienskih zahtevam.
Zavedamo se, da se otroci vračajo v vrtec po več kot dveh mesecih. Poskrbeti bomo morali, da bodo v čim krajšem času pridobili občutek varnosti in zaupanja, saj je to za njih pravzaprav novo uvajalno obdobje.

Kako bo potekalo delo in bivanje v vrtcu, boste sčasoma seznanjeni s strani vzgojiteljic.
Radi bi, da bi delo  vrtca steklo čim bolj umirjeno. To bo v veliki meri odvisno tudi od vas staršev. Zelo pomemben moment je jutranji prihod v vrtec in popoldan odhod domov.
Eden od ključnih ukrepov proti širjenju epidemije je, da je ob prihodu v vrtec čim manj združevanja ljudi na enem mestu. Zato pripravljamo navodila, na kakšen način izvajati jutranji sprejem otrok, da bi bilo tveganje za vnos okužbe čim manjše.
Prihod v vrtec ne bo takšen kot običajno. Starši boste lahko vstopali v vrtec samo z masko, ki jo morate priskrbeti sami. Istočasno bo lahko v garderobi le po en starš .O tem vas bodo seznanile vaše vzgojiteljice. Veliko bi pomenilo, če ne bi otroci prihajali ob istem času, ampak v nekem časovnem zaporedju. Na ta način bi imeli za vsakega otroka več časa, bi se mu lahko bolj posvetili in mu nudili potrebno podporo ob prihodu, kar je še posebej pomembno za najmlajše.
Če se bodo vzgojiteljice odločile, da oblikujejo časovnico prihodov otrok, bodo z vami kontaktirale.

Odprtje vrtcev s strani ministrstva sicer še ni dokončno potrjeno, težko pa verjamemo, da bi bilo v tej fazi odprtje prekilcano.

Lp

Uprava vrtca

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost