Marec, 2019 – C3 – To sem jaz

V mesecu marcu so imeli otroci možnost spoznavati sebe, svoje telo in  svoje občutke.

Pri razgibavanju so se otroci sezuli in slekli nogavice. Najprej so opazovali svoja stopala, potem pa so jih tudi dobro občutili. Otrokom sva pripravili čutno pot iz različnih talnih elementov, kjer so si dobro zmasirali stopala. Občutili so tako trdoto tal, mehkobo blazine in še druge občutke, ki so jih dobili preko različnih gibalnih pripomočkov.

Dlani in stopala so namakali tudi v barvo in jih odtisnili na papir. To je bilo posebno doživetje. Od radovednosti in velikega pričakovanja, so brez težav dalj časa čakali, da pridejo na vrsto.

Ves čas so se tudi opazovali v ogledalu, skupaj smo se pogovarjali o posameznih delih telesa. Naučili smo se deklamacijo TO SEM JAZ.

Po daljšem časovnem opazovanju svojega telesa, pogovora in občutenju le-tega, so otroci narisali sami sebe. Nastali so glavonožci.

Počeli smo še mnogo stvari. Izmerili sva višino otrok, jih stehtali. Obrisali sva telo vseh otrok na velik kos papirja. Potem smo se ob teh obrisih tudi pogovarjali. Potrebovali bi vsaj še eno osebo, da bi lahko te dejavnosti tudi fotografirale.

 

Bojana in Irena