MAJ 2019

Maj 2019

Tema:

  • TRAVNIK DOBER DAN

Podtema:

  • TRAVNIŠKE CVETLICE
  • TRAVNIŠKE ŽIVALI

Na sprehodu smo z otroki opazovali travnik in življenje na travniku. Našli smo mravljico, polža, gosenico in pikapolonico. Nabrali in speli v šopek smo nekatere travniške cvetlice. Prisluhnili smo šelestenju listja, začutili pihanje vetra,…

Otroci so bili likovno dejavni ves mesec. Tiskali so s prstki po in v obliko, mazali z barvo po papirju, rezali, lepili. Nekateri so ustvarjali s posebno tehniko – praskanka (pisan travnik).

Otroci so prisluhnili zgodbici »Travnik dober dan« in ob zgodbici ter aplikatih spoznavali travniške rastline in živali. Skupaj z otroki pa smo brali slikopis »Pisan metulj«. To kratko zgodbico so otroci z rekviziti zaigrali ob zaključnem srečanju svojim staršem.

Praznovali smo rojstni dan.

Otroci so prirejali 1:1, iskali pare, nameščali čepke na podlago (travnik) ob funkcionalnih vajah prijemali, nameščali,…nekateri so šivali (nizanje na vrvico) in nastala je gosenica.

Ob svetovnem dnevu čebel smo si pripravili poseben zajtrk, otroci pa so izdelali čebelice (lepljenka).

Za nastop ob zaključnem srečanju so otroci izdelali vsak svoj rekvizit (rože in metulji – barvanje s čopičem) Pomagali pa so tudi pri izdelavi rib, katere so krasile krško tržnico ob dnevu rib (brvanje s čopičem, lepljenje, risanje).

Zaradi deževnega vremena smo večkrat v telovadnici otrokom pripravili različne poligone za urjenje osnovnih elementov gibanja. deževne dneve smo si krajšali tudi z različnimi igrami v telovadnici. Otroci so bili predvsem navdušeni nad pajkovo mrežo in iskanjem rešitev kako se iz mreže rešit.