Maj, 2019 – C3 – Promet

Kadar smo bili zunaj, na igrišču ali na sprehodu, so otroci pokazali veliko zanimanje za promet. Prav  zato smo sklenili, da se v mesecu maju in juniju posvetimo  tej temi.  Otroci že dalj časa spremljajo zračni promet. Ko zaslišijo prelet letal ali helikopterjev, so vsi pokonci in skačejo od veselja. Takrat jih  ne zanimajo več gugalnice in druge igrače na igrišču.

V skupino smo povabili očka otroka, ki se dobro spozna na zračni promet. Na zelo zanimiv način nam je predstavil, kaj vse se dogaja na letališču. Otrokom je prinesel za igro različna plovila in maketo letališča. Ob slikanici nam je predstavil kratko zgodbico in nam pokazal plakata. Otroci so spoznali nove besede: pilot, kopilot,  stevardesa, potniki, letališka pristajalna steza, kontrolni stolp. Kar slišalo se je, kako so male nadobudne bučke srkale nove informacije.

Tega dne so se otroci lahko igrali z zračnimi plovili in si ogledovali slikanice o zračnem prometu, prav  nič drugega jih ni zanimalo.

Pred tem smo odšli na sprehod in si ogledali cestni promet.  Ni bilo potrebno daleč, da smo lahko ob krožišču spoznali vsa vozila. Lahko bi stali pet ur skupaj, tako so otroci uživali.

Radi bi prišli tudi do avtobusne in železniške postaje, pa imamo težave z vremenom, pa tudi manjše logistične prepreke.  Železniški promet smo si ogledali preko spleta. Otroci so bili zelo navdušeni nad različnimi vlaki. V igralnih kotičkih si otroci največkrat izberejo za igro leseno železnico in cesto.  Zelo lepo se že znajo igrati.

S prometom bomo nadaljevali, saj imamo še veliko idej.

 

Bojana in Irena