Maj, 2019 – C3 – Erik na obisku

Oh, kakšno veselje se je razlegalo po igralnici. Otroci so se nemirno prestopali ob vratih, ponavljali Erik  Erik in opazovali svojega prijatelja, katerega niso videli leto dni.

Počasi je Erik  vstopil v prostor, spremljal ga je očka. Otroci so se zgrinjali ob njemu, vsi bi ga radi pobožali in mu kaj rekli. Povabili smo ga k leseni železnici. Hitro se je ustvarilo prijetno, domače vzdušje ob zanimivi igri.

Za mizo pa so ga čakale duplo kocke, tudi te je Erik oboževal.  Vsi, ki so bili ob njemu so se zatopili v zlaganje kock. Nastale so različne umetnije, od hiš, stolpnic, tovornjakov  itd. Pri drugi mizi je bil pripravljen plastelin. Tudi tu so se otroci sproščeno igrali.

Z igro smo nadaljevali na našem igrišču, izkoristili smo lepo vreme. Erik je z veseljem  sprejel čelado in sedel na poganjalec, s prijatelji se je pognal po ploščadi.

Potem pa je Erik odkril bager in se do konca slovesa ni ločil od njega. Za igro z njim je navdušil še vse naše dečke. Nastala je lepa in sproščena igra.

A kaj, ko je vsega lepega hitro konec. Nastopil je čas slovesa. Vsi skupaj smo ga objeli in mu zaželeli vse lepo, ob tem je pritekla tudi kakšna solzica.

 

Bojana in Irena