JUNIJA SPET POLNE SKUPINE V VRTCU

VRTEC KRŠKO

OBVESTILO ZA STARŠE

V ponedeljek  1. junija ne bo več omejitve števila otrok v vrtcih. Vlada je prav tako  sprejela zakon, po katerem so starši v mesecu juniju oproščeni plačila vrtca, če otrok ostane doma. To velja v primerih, če je bil otrok odsoten že od 18.5.2020 naprej, ne glede na to, kdaj se junija vrne. Npr.,če začne spet obiskovati vrtec 20. junija, so do 19. junija oproščeni plačila.

V vrtcu bomo po svojih zmožnostih še vedno izvajali poostrene zdravstveno higienske ukrepe. Vsaj še nekaj časa.

Pri jutranjem prihodu otrok v vrtec še vedno priporočamo uporabo mask in razkuževanje rok. Zjutraj se čim prej otroka uredi in odda vzgojiteljici, da bi bilo čim manj zadrževanja in združevanja oseb v garderobi.
Najbolj pomembno pa je, da je otrok zdrav in da ni bil v stiku z okuženimi osebami. Vzgojiteljice imajo navodila, da zavrnejo vse otroke, ki kažejo znake obolevnosti. Če se bodo znaki bolezni pokazali tekom dopoldneva, bo potrebno otroka odpeljati.
Če je bil otrok v stiku z obolelo osebo, ali če ima kdo v družini simptome nalezljive bolezni, vas prosimo, da se posvetujete z zdravnikom in to pojasnite vzgojiteljici.

Sicer pa posebnih IZJAV o zdravstvenem stanju otroka ni potrebno več izpolnjevati.

Datum: 29.5.2020                                                                                               Uprava Vrtca Krško

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost