Junij, 2019 – C3 – Potovanje z vlakom

Slovo je vedno najtežje in tudi to pot je tako. Pripeljali smo se do konca prvega starostnega obdobja. Otroci so postali samostojni na vseh področjih. Pričeli so oblikovati stavke, navdušujejo se nad pravljicami, pesmicami, domiselno se igrajo, več  je skupinske igre.

Še zadnjič smo se skupaj odpeljali z vlakom, ki je bil tudi del naše teme o prometu.  Vse se je dogajalo na relaciji Krško – Sevnica – Krško.

Otroci so z velikim navdušenjem in presenečenjem dočakali vlak. In ta je bil  poseben s kupeji.  Vožnja je bila ravno prav dolga, da so lahko začutili, kaj pomeni potovati z vlakom.  Izstopili smo na železniški postaji Sevnica. Naprej smo odšli peš in prispeli do igral. Tu so si otroci dali duška, popolnoma so se sprostili. Ko sva omenili sladoled, so bili takoj za, da se vrnemo proti mestu. Slaščičarna je imela dovolj prostora, da smo lahko vsi sedeli in se posladkali s sladoledom. Tudi tu je bil tobogan za dodatno zabavo.

Sledil je še ogled parne lokomotive. V tem času so starši izkoristili, da so nama pripravili poslovilni govor. Bilo je ganljivo.

Nazaj smo se odpeljali z rdečim vlakom. Imeli smo srečo, da nas je strojevodja spustil v svojo kabino.  To je bilo posebno doživetje.

Še enkrat se zahvaljujeva za vaše dobro sodelovanje z nama, za pozitivno komunikacijo in pripravljenost pomagati  na vsakem koraku.

 

Bojana in Irena