Doživetja v novembru

Doživetja v novembru

Na začetku meseca smo opazovali, spremembe ki so se dogajale v naravi. Opazili smo, da drevesa spreminjajo svojo »podobo«, počasi so izgubljala svoje liste. Zunaj na igrišču smo nabrali drevesno listje in se z njim igrali, tako v igralnici kot zunaj na naši terasi. Šli smo tudi v gozd pri ribniku, in se tam prav tako igrali z listjem.

Spoznali smo novo pesem »jesen« in njeno vsebino doživeli preko dramatizacije. Na temo jesen smo tudi ustvarjali s plastelinom.

Praznovali smo rojstni dan. Slavljenec je poslušal zgodbo o sebi, zapeli smo mu nekaj pesmi, ter se posladkali z našimi sadnimi »sončki«.

16.11. 2018 smo imeli tradicionalni slovenski zajtrk.

V tem mesecu smo spoznavali tudi sebe in svoje telo. Naučili smo se novi bibariji (to sem jaz in pika pika pikica) in novo pesem »glava ramena kolena«. Obrisali smo svoje telo in obris z voščenimi barvami pobarvali.

Na obisk je prišla tudi ga. Romana iz ZD Krško. Pokazala nam je kako si pravilno obrišemo nos in poskrbimo, da so naše roke čiste.

Na obisku smo imeli tudi ga. knjižničarko Antonijo iz Valvazorjeve knjižnice Krško. Povedala nam je pravljico o Petelinčku, katere je bila tako zanimiva, da komaj čakamo, da ga. Antonija spet pride k nam.

Začeli smo tudi z obiski vas staršev, kateri nam boste prihajali brat pravljico.

Prebrali smo tudi pravljico  »Lahko pokukam v tvojo pleničko«. Ta nas je tako navdušila, da smo se tudi mi odločili, da bomo od zdaj naprej hodili na kahljico, tako kot mala miška iz pravljice.

Prvič smo obiskali naše prijatelje iz OŠ Mihajla Rostoharja. Do sedaj so oni prihajali k nam, tokrat pa smo se z našimi mini avtobusi odpravili k njim. Za nas so pripravili čudovito predstavo, v kateri smo zelo zelo uživali.

Konec meseca smo praznovali še en rojstni dan. Slavljenka si je med rajanjem zaželela zvoka bobna in nas s svojim igranjem zabavala.