5.10. – DV1 – Teden otroka z ježkom Tončkom

Teden otroka  z rdečo nitjo »Prosti čas« , smo preživeli aktivno in zabavno.

Naša vrata so bila odprta, a obiskov ni bilo. Nič zato, mi smo uživali in v ponedeljek naredili plakat ter ugotavljali kaj radi počnemo v prostem času. V torek smo barvali storže, saj so se otroci odločili, da bo naša maskota ježek Tonček, ki je mavrične barve.

V sredo smo izvedli delavnice na igrišču, pridružili so se še starejši otroci. Izdelali smo ježka Tončka iz krompirja, storža in plastelina. Nekateri otroci so še barvali storže, saj jih za velikega ježka Tončka, ki bo naša maskota, potrebujemo veliko.

V četrtek smo se zbrali v naši igralnici ter z lutko ježkom Tončkom zamešali maso za palačinke, zapeli himno našega vrtca in zaplesali ples Palačinke. Na igrišču smo pojedli slastne palačinke z marmelado.

V petek je bil dan za mavrična joga potovanja. Odšli smo v Zanzibar, se peljali z avtobusom, ladjo in konjem, bilo je zelo zabavno! Srečali smo še nekatere živali  in krokodil se je najbolj krohotal, ko je pihal perje v zrak ter tako krepil svoja pljuča.  Naši otroci imajo radi stik in tako se nehote na kači znajde kakšen otrok :).

Zapisala: Anita Amrit Vimpolšek