30.4.2019 – C2 – DEJAVNOSTI V APRILU

Ob lepem vremenu v mesecu aprilu smo se z otroki odpravili na sprehod v bližnji Spominski park Jurija Dalmatina Krško. Držali smo se za vrv, ki jo imenujemo »biba«. Tako smo se varno vključevali v promet in se učili hoje v skupini. V parku smo se razgibali, tekali in se igrali z naravnim materialom, ki nam ga park lahko ponudi.

Likovno smo ustvarjali ob bližajočem se prazniku velika noč. Tiskali smo piščančke, slikali s tempera barvami ter se ob teh dejavnostih sproščali in zabavali. Urili svoje gibalne sposobnosti, koordinacijo oko – roka ter fino motoriko. Za veliko noč pa nas je obiskal še »zajček« in domov smo odnesli čokolado in sadje.

Preizkusili smo vožnjo s tricikli, skiroji in poganjalci. Urili sledenje navodilom in razumevanje podanih navodil pri izvajanju nalog. Vožnja s poganjalci in tricikli je opredeljena med nalogami v programu Zlati Sonček, zato bomo te gibalne spretnosti v naslednjih dneh še urili. Ob koncu leta pa si v knjižico nalepili nalepko za opravljeno nalogo.

In ko nas zopet objamejo deževni dnevi, prebiramo zgodbe, pojemo pesmice in se igramo pretežno v igralnici. Tokrat smo poslušali zgodbo z naslovom Pod medvedovim dežnikom. Otroci so ob zgodbi šteli, poimenovali živali, se pogovarjali o prijaznem medvedu in neprijazni lisici. Skupaj smo se skrili pod dežnik, saj smo med seboj prijatelji in pomagamo drug drugemu, ko kdo potrebuje pomoč. Prav tako, kot medved v pravljici.

Zapisala: Urška Bogolin, dipl. vpo