30.12.2018 – C12 – December

Prišel je čarobni mesec in čakalo nas je polno dela. Otroci so podali ideje, kako bomo okrasili našo igralnico in si pričarali predpraznično vzdušje. A kje vse to dobiti? Imeli so možnost spoznavanja, raziskovanja in eksperimentiranja. Preizkušali so različne tehnike, razvijali ročne spretnosti in domišljijo. Skupaj smo napisali tudi pismo dedku Mrazu, prepevali  in okrasili našo smrečico.

Čisto na začetku meseca nas je obiskal Miklavž. Poleg daril, ki so nas pričakala pod smrečico, nam je pripravil tudi presenečenje. Povabil nas je na ogled lutkovne predstave.

Z avtobusom smo se odpeljali na SEVNIŠKI GRAD  in si ogledali predstavo  z naslovom Trije prašički.

A to ni bilo vse, lutkarji Grajskega lutkovnega gledališča Sevnica, so prišli tudi k nam v vrtec in nas popeljali v svet lutk.

Pismo, ki smo ga napisali za Dedka Mraza, pa  je ostalo še kar pod smrečico. Ja, kje pa je zdaj dedek Mraz? Z otroki in starši vrtca Krško smo se odločili, da ga poiščemo in povprašamo, zakaj nas ni obiskal.. Po dolgem iskanju smo ga naši v telovadnici vrtca. Pssssttttt, spi.

A naslednji dan pisma, ki smo ga napisali, ni bilo več. Radovedni smo stopili v našo telovadnico, da preverimo kaj se tam dogaja. Ali še vedno dedek Mraz spi?

Ringa ringa raja,
dedek Mraz prihaja,
prinesel bo bombone
in pisane balone.

Mamici copate,
očku tri kravate,
meni pa sani,
za dolge zimske dni.

Lani je obljubil,
da ne bo zamudil,
svečica gori že dedek Mraz hiti.

Praznični december pa sta nam popestrila tudi očka in  babica. Ob tej priložnosti se jima prav lepo zahvaljujemo.

Praznovali pa smo tudi dečkov rojstni dan.

Vse najboljše za te,

vse najboljše za te,

vse najboljše dragi ….,

vse najboljše za te.