29.9.2019 – P4 – Poj z menoj prijatelj moj

To je naslov naše pesmice, ki jo vsako jutro zapojemo v jutranjem krogu, ko dežurna preštejeta otroke. Z njo začnemo naš novi dan v vrtcu.

Tako je  bilo po prijetno preživetih počitnicah lepo srečati  prijatelje. Razveselili smo se drug drugega, veliko smo si imeli povedati.  Z veseljem pa smo v našo skupino sprejeli tudi mlajše otroke. Hitro smo se spoprijateljili in se začeli skupaj igrati. Starejši so z veliko odgovornostjo sprejeli tudi skrb za mlajše kadar smo na sprehodu ali kadar potrebujejo kakšno pomoč. Vsi smo poskrbeli, da  je  v naši skupini lepo, prijetno in zabavno.

Mesec september nam tako mineva v skupni igri, petju, plesu, gibanju v igralnici in veliko časa na prostem. Prebiramo zgodbice, prisluhnemo pripovedovanju otrok, likovno in glasbeno ustvarjamo,  in se družimo z otroki drugih skupin. Otroci so narisali sebe in svojega prijatelja. Z izdelki smo okrasili igralnico in garderobo. Po zamisli in idejah otrok smo izdelali tudi rojstnodnevno torto.

Otroci so si poiskali svoj prostor v igralnici, predalček na hodniku in v garderobi. V septembru smo se tudi izmerili kako smo veliki. Svojo telesno višino so otroci z izbrano vodeno barvo tudi označili v stolpcu. Ker je merilni trak na vratih omare, se hodijo tudi sami merit in se primerjajo s prijatelji.

V mesecu septembru je bilo pri nas veliko pestrega dogajanja.

 

Andreja in Nina

 

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost