29. 10. – Našli smo potok in perišče

Odločili smo se, da bomo raziskovali bližnji gozd. Na lep sončen jesenski dan se nam je v vrtcu pridružila babica enega izmed otrok, ki nas je spremljala na poti. Najprej smo se po pločniku namenili v smeri proti Pleterjam, nato pa smo zavili na cesto proti Lokam in Anovcu. V dolini smo zavili proti gozdu. Pot nas je vodila po “grabnu”, kjer smo po pol ure hoje po gozdu zagledali POTOK!

Navdušenje je bilo nepopisno, saj si nismo predstavljali, da imamo v naši bližini tako lep izvir in potok. Otroke je voda zelo navdušila, pričeli so ugibati, iz kje priteče voda in v katero smer nadaljuje svojo pot. Malce naprej od izvira je tudi manjša brv, ki smo jo prečkali – za prvič še zelo previdno in ob pomoči odraslih.

Pot smo nadaljevali ob potoku in kmalu smo zagledali PERIŠČE. Otroci so najprej ugibali, kaj bi to lahko bilo, naposled pa nam je babica otroka, ki nas je spremljala, povedala, da je to kraj, kjer so pred mnogimi leti babice in prababice prale perilo za svojo družino.

Ob perišču je tudi prostor, kjer smo si odpočili, zapeli pesmico o potočku, ki se jo učimo in predvsem – uživali v čudovitem okolju gozda in bližnjega potoka.

Naše prvo srečanje s potokom je bilo polno čutnih vtisov, zato smo se odločili, da ga pogosto obiščemo.

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost