27.3.2019 – P3 – Telovadba v Party Gym – u

V sredo, po zajtrku, smo se športno urejeni odpravili na avtobusno postajo pri Avtolainu. Z avtobusom smo se odpeljali v Leskovec, v Party gym, kamor nas je povabila vzgojiteljica Janja.     Otroci so se obiska zelo veselili. V garderobi smo se najprej preobuli in nato odšli skupaj v prostorno igralnico v prvem nadstropju. Tikaj smo se razdelili v dve skupini. Ena je ostala v tej igralnici in likovno ustvarjala ter se igrala z lego kockami. Druga pa je odšla v telovadnico v pritličju. Skupini sta se nato zamenjali.

Otroci so se v telovadnici najprej ogreli z gibalnima igrama z žogo. Po živahnem uvodu pa so preizkusili svoje spretnosti na  poligonu s petimi postajami. Na vseh so se pomerili v spretnostih z različnimi žogami. V prvi so podirali keglje, v drugi so vodili žogo z nogo in ciljali v gol, v tretji so odbijali žogo z rokama v hoji in nato zadevali v cilj, v četrti so nosili balon na loparju in iskali ravnovesje, da ni padel iz loparja v peti pa so vodili pak s palico za hokej med stožci in nato ciljali v gol. Na vsaki postaji sta bila po dva otroka in zvrstili so se na vseh postajah.

V drugem delu pa smo vsi skupaj še zaplesali. Z veselim rajanjem smo tako zaključili naš obisk v Party Gym – u. Otroci so zelo uživali in Janji se zahvaljujemo za povabilo.

Andreja Beribak