26.06. – P2 – Medimedo

Po dolgem dogovarjanju nam je končno uspelo. Dve mamici naših varovancev sta se odzvali za obisk v skupini. In da združimo prijetno s koristnim, smo imeli delavnico Medimedo.

Iz urgence Brežice sta prišli zdravnica in medicinska sestra, z zdravstvenim domom Krško pa sta se dogovorili za ogled reševalnega vozila.

Najprej smo začeli v igralnici, mamici sta se predstavili, pokazali kaj vse sta prinesli s seboj in povedali, da bomo pozdravili naše plišaste igrače, ki so poškodovane in bolane.

Vsak otrok posebej (tisti, ki je želel), je k zdravniku pripeljal svojo igračo, povedal osebne podatke in povedal njeno zdravstveno stanje (poškodovana roka, bruhanje, boleč trebuh, poškodovana tipalka itd.) Otroci so se prelevili v starše, ki so svoje ‘otroke’ pripeljali k zdravniku. Medicinska sestra je paciente oskrbela, preverila kri, tudi operirala, če je bilo potrebno. Otroci so med čakanjem v ‘čakalnici’ s kapicami in maskami čez usta razvili svojo igro ‘zdravnikov’.

In kar naenkrat nas je presenetil reševalec Benjamin, ki se je pripeljal z rešilcem. V parku pred vrtcem smo imeli ogled vozila, lahko smo stopili vanj, pogledali reševalne torbe, celo vzgojiteljica Barbara se je ulegla na reševalni vožiček.

Za piko na i, smo slišali reševalno sireno.

Otroci so z veseljem sprejeli maske, kapice, injekcije, povoje, obliže za igro v vrtcu.

Hvala še enkrat prijaznim mamicam za predstavitev svojega poklica!

Vzgojiteljica Sanja