23.4.2019 – P4 – Velikonočno presenečenje

Pomlad se je končno začela prebujati. Rožice na naši gredici že sramežljivo kukajo iz zemlje.  Pred velikonočnimi prazniki smo se začeli pogovarjati o tem, da bi izdelali košarice za pisane pirhe.

Otroci so jih izdelovali tudi doma in jih prinesli v vrtec pokazat. Prijateljem so predstavili način izdelave. Seveda so jim pri izdelavi pomagali starši.

Na pobudo otrok smo nato mi košarice izrezali iz kolaž papirja in nanje nalepili rožice. Odločili pa smo se tudi, da bomo imeli za v košarice  pravo travo. To smo natrgali na našem igrišču in jo na pladnju posušili  v igralnici. Vsak otrok je dal nato nekaj trave v svojo košarico.

Jajčka pa smo previdno pobarvali z voščenkami in jih nato skuhali v čebulnih olupkih in kurkumi. V košarice s travo so otroci nato položili še pisane pirhe in jih odnesli domov.

Na igrišču pa nas je čakalo prav posebno presenečenje. Po celem igrišču so bile vrečke s čokolado in pomarančo. Otroci so jih z navdušenjem pobirali. Našli pa so tudi sledi, ki so po besedah otrok pripadale velikonočnemu zajčku. Ta se je tudi letos spomnil na naše otroke.

Andreja in Nina