15.6.2019 – Ciciplaninci – Pohod po obronku Krškega

Za zadnji pohod smo si izbrali krožno pot, na kateri smo si ogledali tudi kulturne in naravne znamenitosti.

Naš Cici nas je pričakal ob 8. uri pri občini Krško, kjer nas je pozdravil, nato pa nas je 21 pohodnikov krenilo na 4 km dolgo pot. Najprej smo hodili  po ulici starega mestnega jedra do spomenika Janeza Vajkarda Valvasorja, kjer smo izvedeli, da je ta »stric« zelo lepo risal – tudi čarovnice, ki so v davnih časih letele nad našimi kraji. Pot nas je vodila naprej po Valvasorjevem nabrežju do župnišča, kjer v tamkajšnjem parku raste najstarejša rdeča bukev na Slovenskem. Veliko otroških rok je bilo potrebnih, da so jo lahko objeli, saj je res ogromna.

Cici nas je vodil naprej proti Roram, kjer smo hodili v objemu dreves, krenili po strmem klancu do Babjega zoba, od tu naprej pa po ravninskem delu do Lovskega doma na Trški Gori. V njihovem sadovnjaku smo se okrepčali vsak s svojo malico iz nahrbtnika. Cici se je spomnil, da bi travnik lahko otroci uporabili  za kotaljenje in pri tem so le-ti zelo uživali. Odrasli in otroci smo skupaj zapeli in zarajali vsem znano igro »Rdeče češnje rada jem«. Zapeli smo tudi otroško pesem konjičkom, ki smo jih srečali med potjo v dolino. Za hip smo se ustavili pri cerkvi Sv. Rozalije, kjer smo videli Savo in Videm, iskali svoja domovanja in ostale znane točke z otroškimi očmi. Mimo mestnega parka smo prišli nazaj do občine, kjer je Cici vsem ciciplanincem podelil pohvalo za udeležbo na letošnjih pohodih ter majico – darilo Planinskega društva Videm.

Cici se zahvaljuje vsem otrokom in njihovim spremljevalcem za veselo druženje na vseh letošnjih poteh, za odločitev, da na te poti sploh krenejo ter za pomoč pri izvedbi vseh dejavnostih.

Do naslednjega šolskega leta en lep cicipozdrav!

Zapisala: Lilijana Ivačič