14.6.2019 – C7 – sladoled

V teh vročih dneh res prija nekaj osvežilnega in tukaj zagotovo pomislimo na sladoled. Kot je v naši skupini že praksa, smo se tudi letos odpravili na sladoled.

Prijazna teta Jasmina nas je povabila v Polno šeflo in seveda smo se vabilu z največjim veseljem in navdušenjem odzvali. Ko sem zjutraj povedala, da gremo danes na sladoled, da nas teta Jasmina vabi v Polno šeflo, so bili otroci takoj v poskokih, v igralnici pa so se slišali kriki veselja.  Evforija se je polegla in sem razložila: da se moramo pripraviti, ker gremo na cesto; kako bomo hodili; kako se bomo obnašali… vse dogovorjeno.

Otroci so se uredili, se postavili v kolono in smo odšli. Res moram pohvaliti te otroke, kako lepo upoštevajo dogovore in navodila; nobene težave pri sprehodu.

Pred Polno šeflo nas je ga. Jasmina pozdravila in povabila naprej. Posedli smo se in že dobili odlično sladoledno porcijo z vafljem in posipom, ki si ga je vsak izbral po svojem okusu. Mmmmmm, kako je teknilo in kakšna tišina je bila v našem kotičku.

Za popolno doživetje so se otroci kasneje poigrali v igralnem kotičku in vzgojiteljici sva lahko res ponosni na njih, saj so z igračami rokovali skrbno in ob navodilu vse pospravili.

Zahvalili smo se in poslovili, nato pa smo se odpravili nazaj v vrtec.

Hvala teti Jasmini  Antolič za gostoljubnost in še eno čudovito doživetje.

Zapisala: Branka Bibič, vzg.