14.3.2019 – P3 – Projekt MEDIMEDO

Društvo študentov medicine Slovenije, iz Ljubljane, je v našem vrtcu pripravilo delavnico za otroke z naslovom Medimedo. Prišlo je 23 bodočih zdravnikov in zdravnic. Z avtobusom smo se P3 in P4 odpeljali v Ciciban. Tokrat nismo šli povsem sami ampak je imel vsak otrok s seboj še svojega medvedka, ki je potreboval zdravniško pomoč. V avli vrtca nas je sprejela študentka medicine, ki je imela s seboj tudi svojega medvedka po imenu Organko. Pokazala nam je kje ima njen medvedek srce, pljuča, ledvica,….

Po tem kratkem pogovoru pa so prišli drugi študentje in odpeljali po dva otroka z medvedki v različne ordinacije. Šli so k otroškemu zdravniku, v laboratorij, na retgensko slikanje, k psihologu in celo v operacijsko dvorano na operativne posege. Vsi otroci so obiskali vse ordinacije in se seznanili z delom v njih.

Zelo so uživali in tudi potem, v igralnici, je igra zdravnik zelo zaživela. Zdravili so naše igrače v kotičkih, svoje prijatelje in tudi s pravim stetoskopom poslušali bitje svojega srca.

Andreja Beribak