13.5.2017 – C7 – obisk violinistke

Tudi letos se je našemu vabilu za sodelovanje odzvala violinistka Slovenskega simfoničnega orkestra, ga. Nina Pirc, ki nas  je zopet popeljala v čudoviti svet glasbe.

Za uvod se je glasbenica predstavila, še posebej predstavila svoj instrument, nato pa nas ponesla v svet zvoka violine. Oooo, kako je bilo lepo, ko smo samo poslušali in res uživali.

Sledila je dejavnost glasbenih ugank, ko so otroci poslušali in ugotavljali katero (znano) pesem slišijo. Vsako pesem je nato glasbenica zaigrala ponovno, mi pa smo zraven zapeli.

Tudi otroke smo povabili, da za kratek čas postanejo glasbeniki. Najprej smo si razdelili ropotuljice ter igrali skupaj z violinistko; nato smo igrali na bobne (kolena) in na naše (navidezne) violine. V večini smo zraven tudi peli.

Do tu smo k dejavnostim povabili tudi sosednji skupini, naprej pa smo druženje z violinistko imeli sami, saj smo potrebovali celotno igralnico.

Ker se bliža naš nastop, smo nujno morali vaditi naše petje, in tokrat ob živi spremljavi violine – kako resno so to otroci izpeljali in peli z velikim ponosom.

Igrali smo se otrokom zelo priljubljeno igrico Glasbeni kipi in tokrat prvič ob živi glasbi, kar je bilo posebno doživetje. Vsekakor pa obisk glasbenice ne more miniti brez plesa, zato smo tokrat v paru zaplesali Srečo na vrvici.

Za konec smo se naši Nini iskreno zahvalili za večletno čudovito sodelovanje, vzgojiteljici pa jo bova zagotovo še prosili za kakšen obisk v prihodnosti.

V otrocih je to doživetje zagotovo pustilo velik vtis, saj so potem v igri igrali na violine.

Zapisala: Branka Bibič, vzg.