11.6.2019 – C7 – Cicikros

Kot že nekaj let poprej smo tudi letos v našem vrtcu izvedli Cicickros za otroke drugega starostnega obdobja. Z otroki smo se že nekaj dni prej pogovarjali o tem dogodku in vse to vključili v našo temo Šport.

Na dan dogodka so se otroci najprej preoblekli v rdeče majice (eni zelo hitro, drugi so potrebovali več časa), nato sva vzgojiteljici dodali še štartne številke. zajtrk so otroci pojedli v nenavadno hitrem tempu, šli lulat in se preobuli v športne copate. Ponosni so si kazali teniske, adidaske, tekačice in si pojasnjevali, da te so pa res hitre.

Skupaj z nekaterimi drugimi otroki smo se iz vrtca odpravili na trim stezo. Pot je bila kar dolga in nekje precej strma navzgor ter navzdol. Ko smo zaslišali glasbo, smo vedeli, da smo zelo blizu in utrujenosti ni bilo več, le še navdušenje. ogledali smo si tekaško stezo, nato pa se postavili na naše mesto, zraven vseh ostalih. bilo nas je res veliko.

po uvodnem pozdravu smo čisto pokončno in mirno poslušali našo himno.

Pa se je začelo. Prvi smo bili na vrsti mi, rdeče majčke. Za startno črto se je podalo 64 otrok. Najprej smo se ogreli nato pa se v teku podali do cilja, ki je bil 150 naprej. Vsi smo zmogli; res je, da je bil vmes kakšen padec, a smo vzgojiteljice hitro pomagale nazaj na noge in vzpodbujale vsakega prav do cilja, tam pa smo se skupaj veselili.

Kasneje so tekli še starejši (zelene majice) in najstarejši (modre majice), mi pa smo glasno navijali.

Odžejali smo se z vodo in se posladkali s sladoledom.

Vsak je dobil priznanje, ki si ga je res zaslužil.

Čakala nas je še pot do vrtca; hodili smo počasi in s postanki, saj smo bili že utrujeni. Nekoliko smo se še poigrali, pojedli kosilo, potem pa so otroci zaspali še preden se je končala pravljica.

zapisala: Branka Bibič, vzg.