1. pohod Ciciplanincev – Pohod po starem delu Krškega

V petek, 9.11.2018, smo se zbrali ob 17.00 v zatonu pri Media baru.

Delal se je že mrak, ko so prihajali otroci v spremstvu staršev in v rokah  že  držali svetilke, eni ročno izdelane, drugi pa kar baterijske. Mentorice smo pozdravile naše pohodnike in  zabeležile njihovo prisotnost.  Zbralo se je kar  dvaintrideset cicipohodnikov s svojimi spremljevalci, tako da  je bilo  skupaj  približno osemdeset udeležencev pohoda.

Pohodnike sem seznanila s potekom pohoda. Pozdravil pa jih je tudi naš miškolin Cici in si zaželel, da bi pohod nadaljeval  z otroki. Tako je pot pričel v naročju deklice.

Pot smo ubrali po mirnejšem delu Krškega. Hodili smo po ulici CKŽ in svetili s svetilkami vse do policijske postaje, kjer smo prečkali cesto ter nadaljevali mimo Valvazorjeve knjižnice do cerkve sv. Janeza na Hočevarjevem trgu. Od tam smo zavili na Bohoričevo ulico in varno v strnjeni koloni vse do parka oziroma do naše enote – Pravljica. V  Pravljici smo se predhodno dogovorile, da nam pripravijo topel čaj. Pohodniki pa so si privoščili tudi dobrote iz svojega nahrbtnika.

Otrokom smo  v knjižice vpisale pohod in vtisnile žig. Veliko pa  je novih pohodnikov, zato so prejeli nove planinske knjižice in osvojili prvi pohod.

Pohod se je odvil v predvidenem času, v parku pa smo se zadržali malo dlje, saj je bilo vzdušje prijetno. Po postanku smo se vrnili na točko izhodišča.

 Zadovoljni in  polni lepih vtisov smo odšli vsak svojo pot.

Zapisala: Lidija Motore